Dotazy noveho obyvatela
Pravidla fóra
- Diskuzní fórum slouží nejen k podávání dotazů či připomínek zastupitelům a zaměstnancům
městského úřadu, ale především k otevřené debatě mezi jeho uživateli. - Při diskuzi mějte na paměti, že jejím cílem má být kultivovaná výměna názorů vedoucí ke
společnému hledání pravdy a porozumění. Názorový oponent není nepřítel! - Není přípustné publikovat urážlivé a vulgární příspěvky, dezinformace nebo příspěvky šířící
nenávist vůči libovolným osobám či skupinám osob, příspěvky vyzývající k násilí ani reklamní
sdělení. Příspěvky tohoto typu budou odstraněny administrátorem. - Do fóra mohou přispívat registrovaní i neregistrovaní uživatelé.
- Podmínkou registrace je zaslání e-mailové adresy, telefonního čísla a používání skutečného
jména nebo případně obecně známé přezdívky spojené s konkrétní osobou, tak aby uživatel
mohl být jednoznačně identifikován. Profil, u nějž bude důvodné podezření, že nepatří osobě,
pod jejímž jménem je registrován, může být smazán. - U příspěvků registrovaných uživatelů je garantováno, že oslovení členové rady, předsedové
komisí či zaměstnanci městského úřadu budou reagovat na vznesené dotazy. - Pro upozornění na nefunkčnost veřejného osvětlení či jiné drobné závady na městském
mobiliáři je vhodnější a rychlejší využít přímo e-mailovou adresu: info.ts@urad-nepomuk.cz
či tel. číslo 606 064 933.
Re: Dotazy noveho obyvatela
No vidíte, na Knárovku bych zapomněl! Nádherně zrekonstruované, uplná starosvětská hospůdka v podzámčí. Pivko ucházející a dokonce tam teď i vaří - teda nějaké drobnosti, žádnou velkou gastronomii. Super zastávka při procházkách pod Zelenou horou!
Panu Janovi se omlouvám. Špatně jsem si přečetla Vaše jméno. Líná a neschopná nejsem určitě ! Za Češtinu se omlouvám jsem JEN vyučená všichni nemůžeme být inženýři pane Jane, ale ve své vyučeném oboru jsem opravdu dobrá. Na vosla, ale nemám co říkáte na jeho Češtinu pane Jane?
Podstata věci byla podat p. Angelice informace o které si psala.To se stalo a myslím si že ve většině příspěvků jsem se všichni shodli. Že je v Nepomuku a oklolí krásná příroda . Někde se dá dobře najíst a obchody že jsou mizerné. Takže je pořád co vylepšovat.
Podstata věci byla podat p. Angelice informace o které si psala.To se stalo a myslím si že ve většině příspěvků jsem se všichni shodli. Že je v Nepomuku a oklolí krásná příroda . Někde se dá dobře najíst a obchody že jsou mizerné. Takže je pořád co vylepšovat.
Pane Alberte, nepomuckou skepsí nakažen nejsem, ale jako rodák z Plzně, ktery v Nepomuku žije jen napůl (v Plzni pracuji a vlastním byt), nemohu toto maloměsto příliš velebit. Pohybuji se tu sice už přes patnáct let, ale to evidentně nestačí.
Jediné, co je v Nepomuku jednoznačně mnohem lepší, je bezpečnost a příroda. Tady mohu o půlnoci klidně jít ven, aniž bych se bál, že mě někdo okrade, zbije nebo rovnou zamorduje. Za zelení a čerstvým vzduchem se nemusím táhnout tak daleko jako v Plzni, udělám pár kroků a už jsem v lese, kde objímám stromy, poslouchám zpěv ptáků a občas také motorovou pilu ...
Odpovědi k číslu 1. mě zčásti poučily a zčásti pobavily, protože mé osobní zkušenosti jsou vzdálené označení "slušné" či "slušná".
Paní Hano, omluvu přijímám a děkuji Vám za ni. - Líný nebo neschopný složitěji myslet neznamená líný a neschopný pracovat. Někdy je to právě naopak, při monotónní práci je méně myslet dokonce výhodou.
Spojovat vzdělání a písemný projev je nesmysl. Můj děda byl horník, ale měl pěkný rukopis a dobrý sloh, takže byl léta obecním kronikářem a uznávaným písmákem. Na druhou stranu je spousta vysokoškolsky vzdělaných lidí, nad jejichž písmeným projevem by si měl odplivnout každý úspěšnější absolvent základní školy.
Průpovídku o inženýrech znám, ale nikdy jsem ji nepochopil. Zrovna inženýři s technicky orientovaným vzděláním jako spisovatelé většinou nevynikají. Osobně znám pět inženýrů a tři z nich píšou hůř než Vy. Pro další příklad není třeba chodit daleko - současný nepomucký starosta je také inženýr a jeho písemný projev se dokonalým dá nazvat jen těžko.
Co se týče Vosla, tak jeho čeština je samozřejmě hrozná, ale hádám, že z jeho strany je to záměr. Zkrátka, schválně píše nespisovně, aby dostál svému pseudonymu.
V Nepomuku je určitě mnohé, co se dá zlepšit. Kéž by se tak stalo! Bohužel řeči a psaní jakékoli stylistické úpravy nic nezmění, to je jen a jen na lidech.
Jediné, co je v Nepomuku jednoznačně mnohem lepší, je bezpečnost a příroda. Tady mohu o půlnoci klidně jít ven, aniž bych se bál, že mě někdo okrade, zbije nebo rovnou zamorduje. Za zelení a čerstvým vzduchem se nemusím táhnout tak daleko jako v Plzni, udělám pár kroků a už jsem v lese, kde objímám stromy, poslouchám zpěv ptáků a občas také motorovou pilu ...
Odpovědi k číslu 1. mě zčásti poučily a zčásti pobavily, protože mé osobní zkušenosti jsou vzdálené označení "slušné" či "slušná".
Paní Hano, omluvu přijímám a děkuji Vám za ni. - Líný nebo neschopný složitěji myslet neznamená líný a neschopný pracovat. Někdy je to právě naopak, při monotónní práci je méně myslet dokonce výhodou.
Spojovat vzdělání a písemný projev je nesmysl. Můj děda byl horník, ale měl pěkný rukopis a dobrý sloh, takže byl léta obecním kronikářem a uznávaným písmákem. Na druhou stranu je spousta vysokoškolsky vzdělaných lidí, nad jejichž písmeným projevem by si měl odplivnout každý úspěšnější absolvent základní školy.
Průpovídku o inženýrech znám, ale nikdy jsem ji nepochopil. Zrovna inženýři s technicky orientovaným vzděláním jako spisovatelé většinou nevynikají. Osobně znám pět inženýrů a tři z nich píšou hůř než Vy. Pro další příklad není třeba chodit daleko - současný nepomucký starosta je také inženýr a jeho písemný projev se dokonalým dá nazvat jen těžko.
Co se týče Vosla, tak jeho čeština je samozřejmě hrozná, ale hádám, že z jeho strany je to záměr. Zkrátka, schválně píše nespisovně, aby dostál svému pseudonymu.
V Nepomuku je určitě mnohé, co se dá zlepšit. Kéž by se tak stalo! Bohužel řeči a psaní jakékoli stylistické úpravy nic nezmění, to je jen a jen na lidech.
Jak jste pochodila?
S odpovedmi ..... atd? Tohle téma mě zajímá a možná i víc lidí /není politicky zaměřeno/.
S odpovedmi ..... atd? Tohle téma mě zajímá a možná i víc lidí /není politicky zaměřeno/.