Volby 2018
Pravidla fóra
- Diskuzní fórum slouží nejen k podávání dotazů či připomínek zastupitelům a zaměstnancům
městského úřadu, ale především k otevřené debatě mezi jeho uživateli. - Při diskuzi mějte na paměti, že jejím cílem má být kultivovaná výměna názorů vedoucí ke
společnému hledání pravdy a porozumění. Názorový oponent není nepřítel! - Není přípustné publikovat urážlivé a vulgární příspěvky, dezinformace nebo příspěvky šířící
nenávist vůči libovolným osobám či skupinám osob, příspěvky vyzývající k násilí ani reklamní
sdělení. Příspěvky tohoto typu budou odstraněny administrátorem. - Do fóra mohou přispívat registrovaní i neregistrovaní uživatelé.
- Podmínkou registrace je zaslání e-mailové adresy, telefonního čísla a používání skutečného
jména nebo případně obecně známé přezdívky spojené s konkrétní osobou, tak aby uživatel
mohl být jednoznačně identifikován. Profil, u nějž bude důvodné podezření, že nepatří osobě,
pod jejímž jménem je registrován, může být smazán. - U příspěvků registrovaných uživatelů je garantováno, že oslovení členové rady, předsedové
komisí či zaměstnanci městského úřadu budou reagovat na vznesené dotazy. - Pro upozornění na nefunkčnost veřejného osvětlení či jiné drobné závady na městském
mobiliáři je vhodnější a rychlejší využít přímo e-mailovou adresu: info.ts@urad-nepomuk.cz
či tel. číslo 606 064 933.
Re: Volby 2018
A ostatní co do hospody nechodí, tak chlastají doma a píšou sem ty nesmysly...

Hezká předvolební debata.
Jen soudruh komunista mlel blbosti a modrý bolševici z ODS raději vůbec nedorazili.

Jen soudruh komunista mlel blbosti a modrý bolševici z ODS raději vůbec nedorazili.

Nepomucká píše: ↑22 zář 2018 12:50Strana Zelených je vážně divná. Byla jsem na zastupitelstvu.
Zdeněk Bouše: Hypotéky vzrostly o procento, pozemky vám zdražíme o 100 tisíc. 200 tisíc není až zas tolik při stavbě domu. Wtf???
Jinak pane Bouše, je to procento za rok, při hypotéce 2 miliony třeba 20tisíc za rok. Fixace na 10 let a ztráta pro nás je 200tisíc jen na hypotéce. Ale jste pan ředitel, tak statisíce neřešíte.
Dobrý den,
po přečtení Vašeho příspěvku bych rád doplnil pár slov. Nechci se přít o výši ztráty, kterou Vám pozdní příprava obytné zóny způsobí, protože bychom se mohli dostat až k tomu, že onu lokalitu již mohlo nastartovat minulé vedení, atd. Jisté je, že se nyní mohlo pracovat při přípravě rychleji. Bohužel žádný z nás se nenarodil profesionálem a občas děláme chyby - čímž to nechci omlouvat. Možná mně dáte za pravdu až postavíte svůj vysnění dům a po jeho dokončení si řeknete, že to či ono by jste s odstupem udělali trochu jinak. Přesto Vám přeji, aby jste svého snu dosáhli a dům postavili k obrazu svému.
Jen ještě doplním, že při své profesi řeším každou korunu, což by Vám jistě potvrdili Ti, kdo mě znají.
Na zastupitelstvu jsem chtěl, aby zaznělo, že sice vedení města potíráte za ztrátu, kterou jsme Vám způsobili délkou přípravy, ale je potřeba i říci, že na druhou stranu město dotuje každý m2 částkou á 740 kč/m2. (Vypočteno z rozdílu 1500 kč/m2 předběžná kalkulace nákladů na zbudování obytné zóny včetně započtení ceny pozemku oproti 760 kč/m2 prodejní cena.) Tedy jestli beru jako průměrnou parcelu 950 m2, pak to činí cca. 700.000 kč na jednu parcelu (rodinu). Nechám na posouzení každému ať si odpoví, jestli je to malá či velká podpora na bydlení. Za sebe se jen ptám, jestli je to fér vůči těm, kteří nemají prostředky na to si postavit dům a žijí v Nepomuku v bytě, na který jim město žádnou dotaci nedalo.
Proč by měli ÓDéeSáci chodit na nějakou debatu když jsou jenom Švecovo béčko.
Zdeněk Bouše_ píše: ↑02 říj 2018 23:58Pane Bouše, chtěl bych také doplnit pár slov k Vašemu článku, sice se mě to netýká, ale velice mě zaráží, jak zde i ve vašich Zelených listech stále uvádíte, že město dotuje mladé rodiny. Když si vezmeme slovo dotace, tak to znamená, že je to dar, který je dávaný ze strany státu (města) nějakému subjektu (v tomto případě mladým rodinám). Chtěl bych se zeptat, co město dává budoucím zájemcům o parcely? Chodníky, silnice, přípojky nebo lampy? Já jsem si do teď myslel, že to přeci bude stále v majetku města, v případě přípojek majetkem ČEZ, RWE, KAV, atd., takže pokud nějaká dotace bude, tak si město dotuje samo sebe, protože si dává peníze do svého, nikoliv zájemcům. Věřím, že jste dobrý obchodní ředitel a dobře počítáte každou korunu, ale myslím si, že na tento Váš pohled se můžeme koukat i z jiné strany. Až Vám město bude dělat nebo opravovat chodník před domem nebo Vám tam bude dělat veřejné osvětlení, stejně jako jiným občanům města, také budete říkat, že město Vás dotuje? Já si myslím, že ne. Stále to byl, je a bude majetek města a myslím si, že město nemůže dotovat samo sebe. Slovo dotace mladých rodin by se dalo použít v případě, že by jim město na jejich majetku vybudovalo třeba plot, nebo chodník nebo rovnou část domu, případně jim prodalo pozemek za cenu menší, než samotné pole stálo město. V tomto případě je to dotování.Nepomucká píše: ↑22 zář 2018 12:50Strana Zelených je vážně divná. Byla jsem na zastupitelstvu.
Zdeněk Bouše: Hypotéky vzrostly o procento, pozemky vám zdražíme o 100 tisíc. 200 tisíc není až zas tolik při stavbě domu. Wtf???
Jinak pane Bouše, je to procento za rok, při hypotéce 2 miliony třeba 20tisíc za rok. Fixace na 10 let a ztráta pro nás je 200tisíc jen na hypotéce. Ale jste pan ředitel, tak statisíce neřešíte.
Dobrý den,
po přečtení Vašeho příspěvku bych rád doplnil pár slov. Nechci se přít o výši ztráty, kterou Vám pozdní příprava obytné zóny způsobí, protože bychom se mohli dostat až k tomu, že onu lokalitu již mohlo nastartovat minulé vedení, atd. Jisté je, že se nyní mohlo pracovat při přípravě rychleji. Bohužel žádný z nás se nenarodil profesionálem a občas děláme chyby - čímž to nechci omlouvat. Možná mně dáte za pravdu až postavíte svůj vysnění dům a po jeho dokončení si řeknete, že to či ono by jste s odstupem udělali trochu jinak. Přesto Vám přeji, aby jste svého snu dosáhli a dům postavili k obrazu svému.
Jen ještě doplním, že při své profesi řeším každou korunu, což by Vám jistě potvrdili Ti, kdo mě znají.
Na zastupitelstvu jsem chtěl, aby zaznělo, že sice vedení města potíráte za ztrátu, kterou jsme Vám způsobili délkou přípravy, ale je potřeba i říci, že na druhou stranu město dotuje každý m2 částkou á 740 kč/m2. (Vypočteno z rozdílu 1500 kč/m2 předběžná kalkulace nákladů na zbudování obytné zóny včetně započtení ceny pozemku oproti 760 kč/m2 prodejní cena.) Tedy jestli beru jako průměrnou parcelu 950 m2, pak to činí cca. 700.000 kč na jednu parcelu (rodinu). Nechám na posouzení každému ať si odpoví, jestli je to malá či velká podpora na bydlení. Za sebe se jen ptám, jestli je to fér vůči těm, kteří nemají prostředky na to si postavit dům a žijí v Nepomuku v bytě, na který jim město žádnou dotaci nedalo.
Píšete o pozdní přípravě obytné zóny, a že bychom se mohli dostat, že lokalitu mohlo nastartovat už předchozí vedení. Předchozí vedení jednu zónu vybudovalo, ale zeptám se jinak. Proč současné vedení nenastartovalo vybudování zóny hned od začátku volebního období, tj. rok 2014, přitom zájemci už v tu dobu určitě byly a kdyby nebyly, tak se klidně zóna vytvářet mohla, pokud by to tak bylo, tak už nyní jsou pozemky prodané a na zóně minimálně nové domy rozestavěné.
Co se týká ještě pár čísel, píšete, jak moc to bude město „dotovat“ (samo sobě), pořád mě napadá jedna otázka, jak to asi dělají vesnice s pár stovkami obyvatel, které zasíťované pozemky rozdávají za pár korun, čím to je, že jím se to vyplatí a Nepomuku ne? Myslím si, že rozpočet malé obce je mnohem menší a náchylnější na takovéto vybudování obytné zóny, protože vybudování takové zóny podle daných výpočtů, by stála, nebojím se říci celý roční rozpočet malé vesnice a ty vesnice to dělají a vyplatí se jim to, i když to prodají za mnohem méně peněž, ale jak zaznělo na videu ze zastupitelstva, asi jsou teda špatní hospodáři a tím to znamená, že to asi dělají špatně. Kolik vedení vesnic asi říká občanům, že musí občany dané vesnice dotovat, protože jim dělá vodovod, kanalizaci nebo dokonce kolik vesnic od lidí chce peníze za to, že jim tyto základní a potřebné věci vybuduje. Myslím si, že toto by zkusily jen jednou a brzy by skončily.
Dobrý den.
Jsem také toho názoru, že interpretovat to tímto způsobem, že se "dotují" pouze rodiny, které chtějí stavět RD, je velmi nešťastné. Vyvolává to pouze nevoli mezi obyvatelstvem. Jak již zmínil Tomáš P, i obyvatelé bytových domů také užívají veřejné služby (vyjmenoval je Tomáš P), za které nemuseli platit. Co mne velmi zarazilo je způsob výpočtu. Pan Bouše uvádí 1.500,-Kč/1m2, v Zelených listech píší 1.400,-kč/1m2 a na veřejným zasedání bylo prezentováno 1.300,-Kč/1m2. Dle rozboru pana zastupitele se částka skládá ze stavebních příprav - 950,-Kč + 100,-Kč za projektovou část a + nákup pozemků za 250,-Kč. Což dá částku 1.300,-Kč/1m2. Zájemci si odkoupí pozemky za 760,-Kč. Rozdíl činí 540,-Kč, které město přispěje z rozpočtu města. Když přihlédneme k tomu, že na jednoho občana dostává město Nepomuk ze státního rozpočtu 15.600,-Kč ročně (platí pro rok 2018), pak taková se investice městu vyplatí. Protože mladí si zde postaví, budou mít děti, a za 5-6 let má město svoji spoluúčast zpět.
M. Kubík
Jsem také toho názoru, že interpretovat to tímto způsobem, že se "dotují" pouze rodiny, které chtějí stavět RD, je velmi nešťastné. Vyvolává to pouze nevoli mezi obyvatelstvem. Jak již zmínil Tomáš P, i obyvatelé bytových domů také užívají veřejné služby (vyjmenoval je Tomáš P), za které nemuseli platit. Co mne velmi zarazilo je způsob výpočtu. Pan Bouše uvádí 1.500,-Kč/1m2, v Zelených listech píší 1.400,-kč/1m2 a na veřejným zasedání bylo prezentováno 1.300,-Kč/1m2. Dle rozboru pana zastupitele se částka skládá ze stavebních příprav - 950,-Kč + 100,-Kč za projektovou část a + nákup pozemků za 250,-Kč. Což dá částku 1.300,-Kč/1m2. Zájemci si odkoupí pozemky za 760,-Kč. Rozdíl činí 540,-Kč, které město přispěje z rozpočtu města. Když přihlédneme k tomu, že na jednoho občana dostává město Nepomuk ze státního rozpočtu 15.600,-Kč ročně (platí pro rok 2018), pak taková se investice městu vyplatí. Protože mladí si zde postaví, budou mít děti, a za 5-6 let má město svoji spoluúčast zpět.
M. Kubík
Žiju v Nepomuku celý život, ale před několika lety jsem začala vážně uvažovat, že se odstěhuji pryč. Rozhlížela jsem se po nějakém bytě i práci v Plzni. Protože se mi ale líbí pozitivní změny, které se s příchodem nového vedení města začaly brzy projevovat, rozmyslela jsem si to. Přála bych si, aby to pokračovalo ve stejném duchu i dál. A to je důvod, proč nemůžu volit kandidátku ANO nynějšího starosty. Ne, není to protimluv. Švec na tom, že jsem tu teď radši, není tu nuda, více se podporují spolky a další zájmová činnost, žádnou zásluhu nemá. Naopak, co jsem se doslechla, ještě se staví proti těm, kteří konečně něco dělají, i když se třeba nemohou zavděčit všem. Snad pan Švec nebude nadále figurovat vedení města.
Jen si vzpomeňte, jak před 4 lety hnutí "ANO bude líp" u bilbordu u malého kruhového objezdu, jmenovitě jejich vrcholný zástupce Švec vykládal, jak nepomučtí občané příkladně (a tak jako málokdo v republice) třídí odpad a jak se zasadí o to, aby plaplatili občané méně nebo ještě lépe vůbec nic. A jak to vypadá po 4 letech? Platíme tolik jako obyvatelé Prahy. Bez ohledu jestli třídíme nebo na to sefeme. Po volbách řeknou tak jako vždycky a každej: jsme v koalici, protože jste nám nedali 51% hlasů a koaliční partneři na to mají jiný názor. Tak nazdar. Navíc - slibem (před volbami) neurazíš ani nezarmoutíš. A voni na to (ty "ovce" které nám dali hlas) za nějakou dobu zapomenou, co jsme jim nalhali.