Volby 2018
Pravidla fóra
- Diskuzní fórum slouží nejen k podávání dotazů či připomínek zastupitelům a zaměstnancům
městského úřadu, ale především k otevřené debatě mezi jeho uživateli. - Při diskuzi mějte na paměti, že jejím cílem má být kultivovaná výměna názorů vedoucí ke
společnému hledání pravdy a porozumění. Názorový oponent není nepřítel! - Není přípustné publikovat urážlivé a vulgární příspěvky, dezinformace nebo příspěvky šířící
nenávist vůči libovolným osobám či skupinám osob, příspěvky vyzývající k násilí ani reklamní
sdělení. Příspěvky tohoto typu budou odstraněny administrátorem. - Do fóra mohou přispívat registrovaní i neregistrovaní uživatelé.
- Podmínkou registrace je zaslání e-mailové adresy, telefonního čísla a používání skutečného
jména nebo případně obecně známé přezdívky spojené s konkrétní osobou, tak aby uživatel
mohl být jednoznačně identifikován. Profil, u nějž bude důvodné podezření, že nepatří osobě,
pod jejímž jménem je registrován, může být smazán. - U příspěvků registrovaných uživatelů je garantováno, že oslovení členové rady, předsedové
komisí či zaměstnanci městského úřadu budou reagovat na vznesené dotazy. - Pro upozornění na nefunkčnost veřejného osvětlení či jiné drobné závady na městském
mobiliáři je vhodnější a rychlejší využít přímo e-mailovou adresu: info.ts@urad-nepomuk.cz
či tel. číslo 606 064 933.
Re: Volby 2018
A to že dal Bláha město k soudu, když si stěžovali, že mají v bytovce všichni nájemníci 20 let plíseň a město se k tomu neobtěžovalo vyjádřit ani za půl roku, přičemž na to mají 30 dní, do kdy by to měli udělat, tak tomu se nemůže nikdo divit. Kdo by chtěl mít v bytě plíseň a jeho děti aby kvůli tomu měly alergie, když platí 20 let poctivě nájem za byt první kategorie a ono to má úroveň pavlačového domu... Každej holt nemá na rodinej domek nebo byt u Daníčků.
Dobrý den, město jsem nedal k soudu já, ale většina nájemníků domu. A město nekomunikovalo přes tři roky, ne půl roku. Jinak k soudu ani třeba nemuselo dojit. Jen na vysvětlenou, proč to došlo takhle daleko
Tolik stránek a hned tři různá čísla, a po přečtení je můj dojem takový, že zelení vlastně nic významného za 4 roky pro město neudělali. Tu vysadili strom, tu lavička, tu nesmyslná studie, tu lávka. Pár akcí navíc. Na to, že měli na radnici místostarostu, nic moc. Nyní dle Zelených listů zajistí 5 milionů dotace z MMR na rozhlednu, když je tam zisk maximální výše možné dotace jen 2,5 milionu? Proč stále lžete? Nebo tomu nerozumíte? Nejdřív se to naučte, jako starosta Švec. Pak dělejte chytrý. A ty stromy, co jste vysadili, jste na vytištění těhle plků Zelených listů zase rovnou pokáceli. Na topení ale dobrý, už to proletělo naším kotlem.
Já volím ANO velkým křízkem! Když vidím, jak mají hasiči nová auta, ve Dvorci opravený hotel, zateplenou komplet školu a vyměněná tam okna a další a další, vyřešit kauzy, které nikdo před ním nezvládl - prostor před Normou (p.Vohrna), průmyslová zóna Dvorec, jednat s hejtmanem na Zelené Hoře atd. Tleskám mu a volím ho! Nemůže odpovídat každýmu kok*tovi, co si neustále jen stěžuje, že mu auta vrčí pod okny. Nekecá, maká. Na rozdíl od zbytku flákačů.
Já volím ANO velkým křízkem! Když vidím, jak mají hasiči nová auta, ve Dvorci opravený hotel, zateplenou komplet školu a vyměněná tam okna a další a další, vyřešit kauzy, které nikdo před ním nezvládl - prostor před Normou (p.Vohrna), průmyslová zóna Dvorec, jednat s hejtmanem na Zelené Hoře atd. Tleskám mu a volím ho! Nemůže odpovídat každýmu kok*tovi, co si neustále jen stěžuje, že mu auta vrčí pod okny. Nekecá, maká. Na rozdíl od zbytku flákačů.
Tak to byl nejlepsi vtip v tomto tydnu. Fakt me to pobavilo.
Ucit se jako a makat jako Svec .
Ucit se jako a makat jako Svec .
"Volit ANO velkym křížkem"?
Když si ani neumí dát všech 15 lidí na leták a rovnou tak přiznávají, že je to jen fotbalistický křoví?

Když si ani neumí dát všech 15 lidí na leták a rovnou tak přiznávají, že je to jen fotbalistický křoví?
Doporučuji si zajít k doktoru asi nejste v pořádku pane.volim píše: ↑04 říj 2018 11:15Já volím ANO velkým křízkem! Když vidím, jak mají hasiči nová auta, ve Dvorci opravený hotel, zateplenou komplet školu a vyměněná tam okna a další a další, vyřešit kauzy, které nikdo před ním nezvládl - prostor před Normou (p.Vohrna), průmyslová zóna Dvorec, jednat s hejtmanem na Zelené Hoře atd. Tleskám mu a volím ho! Nemůže odpovídat každýmu kok*tovi, co si neustále jen stěžuje, že mu auta vrčí pod okny. Nekecá, maká. Na rozdíl od zbytku flákačů.
Nová auta nezařídil Švec ba bejt na něm tak nemají nic.
Byl jste na zasedání když si p. Švec vytřel s Vohrnou z***k a poučoval ho o jednacím řádu???
Jak vyřešil zónu?? ba naopak dostal kartáč, že neplní co slíbyl když p. Klaus se rozhodl koupit zónu a to rozhodně nebyla zásluha toho vypítka z radnice!!
Dobrý den.
Děkuju za názory pana Tomáše P a pana Kubíka M. k otázce bydlení a dovolím si na ně reagovat.
Nejprve pár údajů k výpočtu, kde jsem použil přehled nákladů, který nám byl předložen:
PŘEHLED NÁKLADŮ NA VYBUDOVÁNÍ OBYTNÉ ZÓNY NA DANÍČKÁCH II.
náklady vč. DPH
úvodní studie parcelace 18000 Kč ing. arch. Marek Bečka
projektová dokumentace 719950 Kč Karel Macán
výstavba infrastruktury (odhad) 12400927 Kč viz samostatný rozpočet
nákup pozemku 3422250 Kč 204/20 - 13689m2 á 250Kč
celkem 16561127 Kč
náklady na m2 st. parcely 1225 Kč
DPH 21% z prodeje pozemků /m2 257 Kč
celkové výdaje vč. DPH /m2 1482 Kč
Nechám na každém, jestli zaokrouhlení na á 1.500,- kč/m2 je správné či nikoliv – dohadovat se opravdu nechci.
Plně souhlasím s tím, že jsem zvolil špatný termín „dotace“. Opravdu nedotujeme výstavbu žádného domu jako takového. Jde o to, že město musí vynaložit finanční prostředky, aby připravilo novou obytnou zónu. Jsou to právě prostředky na chodníky, silnice, lampy,…tak jak uvedl pan Tomáš P a je také pravdou, že i nadále vše zůstane v majetku města. Také je potřeba říci, že se o tento majetek město musí postarat (svoz odpadu, úklid chodníků a silnic,..) Všechny tyto prostředky, ať už jednorázové na pořízení, tak ty trvalé na údržbu město vynakládá proto, aby mohli vzniknout nové stavební parcely. Můj pohled na věc je takový, že město musí vynaložit daleko více prostředků na přípravu stavebních parcel pro život lidí než pro život stejného počtu lidí žijících v bytovém domě. Jde právě o ty jednorázové investice do (silnic, chodníků, osvětlení,..) i o prostředky trvalé (údržba chodníků silnic, svoz odpadu,..) Proto si myslím, že by lidé měli za bydlení ve vlastním domě zaplatit adekvátní cenu za parcelu, přeci jen jde o jedno z nejkvalitnějších bydlení.
Myslím si, že je lépe více finančních prostředků vynakládat tam, kde veřejné prostranství, chodník, cestu, či obecně infrastrukturu denně využije daleko větší počet obyvatel.
Když jste zmínil, že minulé vedení vybudovalo malou obytnou zónu – tak to je sice pravda, ale z tuším 7 parcel se prodalo 5, protože zbylé dvě nebylo možné zastavět kvůli odstupové vzdálenosti od elektrického vedení. Jestli se nepletu tak náklady rozpočtené na zasíťování a vůbec celou infrastrukturu byly á 1200,- kč/m2 a prodej á 650,- kč/m2 ovšem náklady na intrastrukturu byly rozpočtené mezi veškeré parcely i ty dvě, kde je nemožné stavět.
Mnohdy stačí se trochu více zamyslet nad parcelací a dá se z dané lokality vytěžit více, než se na první pohled zdá.
Uvedu třeba změnu parcelace na Daníčkách, kde se nám povedlo:
Studie zástavby – Daníčky II. etapa - bilance:
Nová studie:
• veřejná prostranství 3 670 m2
◦ z toho zpevněné plochy 2 585 m2
• 16 parcel (vše v k.ú. Nepomuk) 13 307 m2
Původní studie:
• veřejná prostranství 4 185 m2
◦ z toho zpevněné plochy 3 395 m2
• 16 vymezených parcel 12 792 m2
◦ z toho na 15 parcelách lze stavět 12 542 m2
◦ další parcela je zastavitelná až po přikoupení části pozemku v k.ú. Klášter a změně ÚP Klášter
Tato studie oproti původní studii:
• veřejná prostranství - 515 m2
• zpevněné plochy na veř. prostranstvích - 810 m2
• zastavitelné parcely v k.ú. Nepomuk +765 m2
• počet zastavitelných parcel +1
Dovolím si vyčíslit výše popsané:
765 m2 x 760,- kč/m2 = cca. 580.000,- kč navíc pro město za prodanou stavební parcelu
Zpevněné plochy dříve 3395 m2 nově 2585 m2 čímž město ušetří 810 m2 při á 2.000,- kč/m2 = cca. 1.620.000,- kč
Celkem vzato toto přeparcelování přinese městu cca. 2.200.000 ,- kč.
Nová parcelace:
http://img24.cz/images/02966151718967194020.jpg
Dále změnou parcelace ve Dvorecké obytné zóně Pod oborou, kde nemám vyčísleno, ale posuďte sami kolik zbytečných cest a chodníků (nákladově mínus cca. á 2.000,- kč/m2) ubylo a oproti tomu přibylo zastavitelné plochy (tedy plus pro město á XY ,- kč/m2 za které město prodá stavební parcely)
Původní parcelace:
http://img24.cz/images/68729028250426836506.jpg
Nová parcelace:
http://img24.cz/images/77446740497857764547.jpg
Ještě k bodu proč jsme nezačali ihned s přípravou stavebních parcel – je to tak, že v roce 2014 jsme neevidovali zájem o stavební parcely, ten přišel až později a jsem rád, že většina zájemců jsou již obyvatelé Nepomuka.
Závěrem bych rád zdůraznil to, že jsem svými příspěvky nechtěl vyvolat jakékoliv nevole mezi obyvatelstvem. Chtěl jsem pouze vyjádřit názor, jak se na otázku bydlení dívám. Všem, kteří se rozhodnou pro výstavbu domu, či koupi bytu srdečně přeji ať se jim jejich sen o bydlení splní.
Děkuju za názory pana Tomáše P a pana Kubíka M. k otázce bydlení a dovolím si na ně reagovat.
Nejprve pár údajů k výpočtu, kde jsem použil přehled nákladů, který nám byl předložen:
PŘEHLED NÁKLADŮ NA VYBUDOVÁNÍ OBYTNÉ ZÓNY NA DANÍČKÁCH II.
náklady vč. DPH
úvodní studie parcelace 18000 Kč ing. arch. Marek Bečka
projektová dokumentace 719950 Kč Karel Macán
výstavba infrastruktury (odhad) 12400927 Kč viz samostatný rozpočet
nákup pozemku 3422250 Kč 204/20 - 13689m2 á 250Kč
celkem 16561127 Kč
náklady na m2 st. parcely 1225 Kč
DPH 21% z prodeje pozemků /m2 257 Kč
celkové výdaje vč. DPH /m2 1482 Kč
Nechám na každém, jestli zaokrouhlení na á 1.500,- kč/m2 je správné či nikoliv – dohadovat se opravdu nechci.
Plně souhlasím s tím, že jsem zvolil špatný termín „dotace“. Opravdu nedotujeme výstavbu žádného domu jako takového. Jde o to, že město musí vynaložit finanční prostředky, aby připravilo novou obytnou zónu. Jsou to právě prostředky na chodníky, silnice, lampy,…tak jak uvedl pan Tomáš P a je také pravdou, že i nadále vše zůstane v majetku města. Také je potřeba říci, že se o tento majetek město musí postarat (svoz odpadu, úklid chodníků a silnic,..) Všechny tyto prostředky, ať už jednorázové na pořízení, tak ty trvalé na údržbu město vynakládá proto, aby mohli vzniknout nové stavební parcely. Můj pohled na věc je takový, že město musí vynaložit daleko více prostředků na přípravu stavebních parcel pro život lidí než pro život stejného počtu lidí žijících v bytovém domě. Jde právě o ty jednorázové investice do (silnic, chodníků, osvětlení,..) i o prostředky trvalé (údržba chodníků silnic, svoz odpadu,..) Proto si myslím, že by lidé měli za bydlení ve vlastním domě zaplatit adekvátní cenu za parcelu, přeci jen jde o jedno z nejkvalitnějších bydlení.
Myslím si, že je lépe více finančních prostředků vynakládat tam, kde veřejné prostranství, chodník, cestu, či obecně infrastrukturu denně využije daleko větší počet obyvatel.
Když jste zmínil, že minulé vedení vybudovalo malou obytnou zónu – tak to je sice pravda, ale z tuším 7 parcel se prodalo 5, protože zbylé dvě nebylo možné zastavět kvůli odstupové vzdálenosti od elektrického vedení. Jestli se nepletu tak náklady rozpočtené na zasíťování a vůbec celou infrastrukturu byly á 1200,- kč/m2 a prodej á 650,- kč/m2 ovšem náklady na intrastrukturu byly rozpočtené mezi veškeré parcely i ty dvě, kde je nemožné stavět.
Mnohdy stačí se trochu více zamyslet nad parcelací a dá se z dané lokality vytěžit více, než se na první pohled zdá.
Uvedu třeba změnu parcelace na Daníčkách, kde se nám povedlo:
Studie zástavby – Daníčky II. etapa - bilance:
Nová studie:
• veřejná prostranství 3 670 m2
◦ z toho zpevněné plochy 2 585 m2
• 16 parcel (vše v k.ú. Nepomuk) 13 307 m2
Původní studie:
• veřejná prostranství 4 185 m2
◦ z toho zpevněné plochy 3 395 m2
• 16 vymezených parcel 12 792 m2
◦ z toho na 15 parcelách lze stavět 12 542 m2
◦ další parcela je zastavitelná až po přikoupení části pozemku v k.ú. Klášter a změně ÚP Klášter
Tato studie oproti původní studii:
• veřejná prostranství - 515 m2
• zpevněné plochy na veř. prostranstvích - 810 m2
• zastavitelné parcely v k.ú. Nepomuk +765 m2
• počet zastavitelných parcel +1
Dovolím si vyčíslit výše popsané:
765 m2 x 760,- kč/m2 = cca. 580.000,- kč navíc pro město za prodanou stavební parcelu
Zpevněné plochy dříve 3395 m2 nově 2585 m2 čímž město ušetří 810 m2 při á 2.000,- kč/m2 = cca. 1.620.000,- kč
Celkem vzato toto přeparcelování přinese městu cca. 2.200.000 ,- kč.
Nová parcelace:
http://img24.cz/images/02966151718967194020.jpg
Dále změnou parcelace ve Dvorecké obytné zóně Pod oborou, kde nemám vyčísleno, ale posuďte sami kolik zbytečných cest a chodníků (nákladově mínus cca. á 2.000,- kč/m2) ubylo a oproti tomu přibylo zastavitelné plochy (tedy plus pro město á XY ,- kč/m2 za které město prodá stavební parcely)
Původní parcelace:
http://img24.cz/images/68729028250426836506.jpg
Nová parcelace:
http://img24.cz/images/77446740497857764547.jpg
Ještě k bodu proč jsme nezačali ihned s přípravou stavebních parcel – je to tak, že v roce 2014 jsme neevidovali zájem o stavební parcely, ten přišel až později a jsem rád, že většina zájemců jsou již obyvatelé Nepomuka.
Závěrem bych rád zdůraznil to, že jsem svými příspěvky nechtěl vyvolat jakékoliv nevole mezi obyvatelstvem. Chtěl jsem pouze vyjádřit názor, jak se na otázku bydlení dívám. Všem, kteří se rozhodnou pro výstavbu domu, či koupi bytu srdečně přeji ať se jim jejich sen o bydlení splní.