Parcely

Pravidla fóra
  1. Diskuzní fórum slouží nejen k podávání dotazů či připomínek zastupitelům a zaměstnancům
    městského úřadu, ale především k otevřené debatě mezi jeho uživateli.
  2. Při diskuzi mějte na paměti, že jejím cílem má být kultivovaná výměna názorů vedoucí ke
    společnému hledání pravdy a porozumění. Názorový oponent není nepřítel!
  3. Není přípustné publikovat urážlivé a vulgární příspěvky, dezinformace nebo příspěvky šířící
    nenávist vůči libovolným osobám či skupinám osob, příspěvky vyzývající k násilí ani reklamní
    sdělení. Příspěvky tohoto typu budou odstraněny administrátorem.
  4. Do fóra mohou přispívat registrovaní i neregistrovaní uživatelé.
  5. Podmínkou registrace je zaslání e-mailové adresy, telefonního čísla a používání skutečného
    jména nebo případně obecně známé přezdívky spojené s konkrétní osobou, tak aby uživatel
    mohl být jednoznačně identifikován. Profil, u nějž bude důvodné podezření, že nepatří osobě,
    pod jejímž jménem je registrován, může být smazán.
  6. U příspěvků registrovaných uživatelů je garantováno, že oslovení členové rady, předsedové
    komisí či zaměstnanci městského úřadu budou reagovat na vznesené dotazy.
  7. Pro upozornění na nefunkčnost veřejného osvětlení či jiné drobné závady na městském
    mobiliáři je vhodnější a rychlejší využít přímo e-mailovou adresu: info.ts@urad-nepomuk.cz
    či tel. číslo 606 064 933.
Zamčeno
františek holub

Parcely

Příspěvek od františek holub » 27 srp 2018 08:59

Dobrý den pane Bláha,
usnadním Vám práci a zakládám nové vlákno.Když už jste něco nakousl ,tak by to chtělo osvětlit a je jedno kde.Rád bych se dozvěděl něco o čem nevím.Děkuji

Roman Bláha

Re: Parcely

Příspěvek od Roman Bláha » 27 srp 2018 21:55

Dobrý večer, pane Holube, kdybych věděl, že budete reagovat Vy, asi bych to nepsal. S Vámi žádné třenice mít nechci, protože Vás pokládám za jediného člena současného vedení radnice, který dobře dělá svoji práci, jedná na rovinu a komunikuje s občany. Z několika směrů mám informace, že jsou dva pořadníky na parcely. Z toho důvodu mi není jasné, jak fungují rezervace, vychází mi to dva zájemci na jednu parcelu. A prodávat parcely na Daníčkách teď, když je to vpodstatě ještě pole, mi přijde jako zoufalý pokus naplnit městskou pokladničku, která rozhodně není přeplněná , a udělat cokoli, jen aby to vypadalo, že po letech se s parcelami něco děje. Myslím, že pár lidí už to odradilo. V žádném případě za to podle mne a jiných nemůžete Vy, ale hlavně divné a dlouhotrvající urbanistické návrhy a studie. Klidně to můžeme probrat u kafe, nebo u piva, stejně jsem s Vámi chtěl ještě něco probrat.

františek holub

Re: Parcely

Příspěvek od františek holub » 28 srp 2018 07:16

Dobrý den pane Bláha,
pokud já vím tak existují dva pořadníky a to na parcely Daníčky II a parcely pod oborou ve Dvorci a ano v některých případech je o určitou parcelu více zájemců.Pokud se týká prodeje parcel, jsou připravovány smlouvy o smlouvě budoucí kupní a na základě těchto smluv a dohody zájemců budou parcely přidělěny.Ve smlouvách je oddíl ,který zavazuje zájemce k použití parcely pro stavbu v určitém časovém horizontu a omezuje možnost blokování pozemků za účelem spekulace.
Tolik k tomu co vím o tomto zadání a pokud chcete zajít na kafe ,nemám s tím problem.

Roman Bláha

Re: Parcely

Příspěvek od Roman Bláha » 28 srp 2018 08:13

Dobrý den, ok. Zavolám

Pavel Kroupa
Příspěvky: 29
Registrován: 02 led 2018 12:58
Jméno a příjmení: Pavel Kroupa

Re: Parcely

Příspěvek od Pavel Kroupa » 28 srp 2018 09:12

Vážený pane Bláho,
dovolím si doplnit Františka Holuba, v případě pořadníku na lokalitu Na Daníčkách II. nejsou na žádnou parcelu dva zájemci. Se všemi jsem komunikoval osobně.
Prodej parcel nyní, kdy je tam stále faklticky ještě pole, není "pokusem naplnit městskou pokladničku", ale snahou vyjít vstříc zájemcům s ohledem na vývoj nabídky hypoték. To, že se zde ještě nestaví, také není způsobené "divnými a dlouhotrvajícími urbanistickými návrhy a studiemi", ale zejména průtahy při zpracování navazujících fází projektové dokumentace a vydání územního rozhodnutí.
Shrňme si, co se kdy událo: na podzim 2016 začal ing. arch. Bečka zpracovávat studii parcelace II. etapy lokality Na Daníčkách, v listopadu se konalo setkání architekta se zájemci o výstavbu v této lokalitě, kdy se mohli vyjádřit, jakou parcelu by chtěli, o jaké výměře, jaký typ domu budou stavět atd. Na základě jejich podnětů byl dokončen návrh parcelace a na konci roku předán městu. Takže ona urbanistická část zabrala ani ne čtvrt roku. S jistou prodlevou bylo vypsáno výběrové řízení na zhotovitele projektové dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení (dopravně-inženýrská část - červen 2017) a byla vybrána nejvýhodnější nabídka (srpen 2018). Po roce od první schůzky se zájemci se konala druhá schůzka, tentokrát již s projektantem dopravní a technické infrastruktury (listopad 2017). Projektová dokumentace byla dokončena v dubnu 2018. Následně bylo zahájeno řízení o vydání územního rozhodnutí. To bylo vydáno v červnu 2018 (čekalo se na stanoviska dotčených orgánů), právní moci nabylo v polovině července. Současně bylo vydáno rozhodnutí o oddělení pozemků, takže nyní je možné parcely prodávat. Jak sám vidíte, nejdelší dobu trvalo zpracování projektové dokumentace a to třičtvrtě roku. Díky realizaci studie na parcelaci (která stála 18.000Kč) jsme zvýšili počet a výměru parcel, naopak jsme ubrali 800m2 zpevněných ploch a tím mj. ušetřili městu nemalé peníze. O tom, že zájemci o výstavbu měli možnost ovlivnit podobu projektu, či že účast architekta přinesla některé podněty pozitivně ovlivňující budoucí vzhled lokality, či korigovala jistá "dopravácká" řešení, ani nemluvím ...

františek holub

Re: Parcely

Příspěvek od františek holub » 28 srp 2018 10:28

Jak vidíte asi by měl jít na to kafe i pan Kroupa

Roman Bláha

Re: Parcely

Příspěvek od Roman Bláha » 28 srp 2018 14:11

Dobrý den, na kafe určitě ne. To zvládneme ve dvou. Pane Kroupo, konečně to jde, snadno pochopitelná odpověď. Jen jsem neměl na mysli jen Daníčky, ale i další. Nelze přeslechnout, že je to pomalé. Ale na to už by spíš měli odpovědět lidi, kteří měli ( a už jsou pryč), nebo mají zájem stavět. Třeba jim Vaše odpověď stačila, a je to ok

občan

Re: Parcely

Příspěvek od občan » 28 srp 2018 16:51

A co takhle parcely v Korýtkách? Je to tam určitě lepší než Na Daníčkách, kde je všechno z ruky nebo Pod oborou, to je to samý.

občan

Re: Parcely

Příspěvek od občan » 14 zář 2018 14:08

Dobrý den, mě by pořád zajímalo jak to bude s parcelama v Korýtkách? Je tady vůbec někdo schopný mě odpovědět???? !!!!!

Taky zájemce o Korýtka

Re: Parcely

Příspěvek od Taky zájemce o Korýtka » 14 zář 2018 15:03

Z komunikace tady na fóru a co jsem pochytil na zastupitelstvu, to má být tak, že se dokončí Daníčka (ta mají nejvíc udělanou infrastrukturu), pak se má dodělat ve Dvorci místo Pod Oborou, a pak Korýtka, tam se teďka projektujou komunikace a sítě od sídliště Na Vinici směrem ke škole a zahrádkám.

Taky zájemce o Korýtka

Zamčeno

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů