"Práce" města

Pravidla fóra
  1. Diskuzní fórum slouží nejen k podávání dotazů či připomínek zastupitelům a zaměstnancům
    městského úřadu, ale především k otevřené debatě mezi jeho uživateli.
  2. Při diskuzi mějte na paměti, že jejím cílem má být kultivovaná výměna názorů vedoucí ke
    společnému hledání pravdy a porozumění. Názorový oponent není nepřítel!
  3. Není přípustné publikovat urážlivé a vulgární příspěvky, dezinformace nebo příspěvky šířící
    nenávist vůči libovolným osobám či skupinám osob, příspěvky vyzývající k násilí ani reklamní
    sdělení. Příspěvky tohoto typu budou odstraněny administrátorem.
  4. Do fóra mohou přispívat registrovaní i neregistrovaní uživatelé.
  5. Podmínkou registrace je zaslání e-mailové adresy, telefonního čísla a používání skutečného
    jména nebo případně obecně známé přezdívky spojené s konkrétní osobou, tak aby uživatel
    mohl být jednoznačně identifikován. Profil, u nějž bude důvodné podezření, že nepatří osobě,
    pod jejímž jménem je registrován, může být smazán.
  6. U příspěvků registrovaných uživatelů je garantováno, že oslovení členové rady, předsedové
    komisí či zaměstnanci městského úřadu budou reagovat na vznesené dotazy.
  7. Pro upozornění na nefunkčnost veřejného osvětlení či jiné drobné závady na městském
    mobiliáři je vhodnější a rychlejší využít přímo e-mailovou adresu: info.ts@urad-nepomuk.cz
    či tel. číslo 606 064 933.
Karel Pokštefl mladší

"Práce" města

Příspěvek od Karel Pokštefl mladší » 18 črc 2019 17:55

Jak „pracuje“ město aneb jak zažít Franze Kafku na vlastní kůži
Duben 2019
Přichází vyúčtování vodného na náš byt. Spotřeba vody podle vodoměru v bytě, ponížená o zálohy, tvoří přeplatek 140 Kč. Město však přičítá podíl na rozdílu mezi hlavním vodoměrem ve vchodu a součtem vodoměrů v bytech, který činí 1470 Kč. Spolu s drobným nedoplatek za elektřinu společných prostor je výsledkem doplatek 1380 Kč! Budu-li brát za základ (100%) hodnotu hlavního vodoměru ve vchodu, pak odchylka od součtu vodoměrů v bytech tvoří 18%. Jen pro ilustraci: ve vchodu je 11 bytů, 18% je hodnota 2/11, tedy odchylka odpovídá průměrné spotřebě 2 bytů.
23.4.2018
Obracím se na paní Suchou a požaduji vysvětlení k zaslanému vyúčtování.
25.4.2018
Paní Suchá sděluje, že hlavní vodoměr byl zaslán k přezkoušení a výsledek zatím není znám.
25.4.2018
Reaguji, že nechápu, kde tedy bere odvahu lidem rozdíl přeúčtovat a požaduji, aby moji námitku proti vyúčtování předala vedení města.
27.5.2018
Obdržel jsem od paní Suché protokol o přezkoušení hlavního vodoměru – je prý v pořádku.
27.5.2018
Obracím se přímo na starostu. Zajímá mě, zda město chce opravdu po lidech platit vodu, kterou podle svých vodoměrů nespotřebovali. Od paní Suché vím, že to bude řešit rada města, a také to, že velké odchylky byly zaznamenány i v jiných vchodech bytových domů v Pivovarské a Za Kostelem. Shodou okolností ve stejný den Rada zasedá, v bodě 5 situaci řeší (podle programu na stránkách města). Starosta neodpověděl.
3.6.2018
Vyzývám starostu k odpovědi.
3.6.2018
Starosta „odpovídá“. Jak rozhodla Rada nesděluje, jen oznamuje, že obdržím výpis z usnesení, které se právě tvoří. Zároveň mi naznačuje, abych je neobtěžoval: „ V ostatním se obracejte, prosím, na kompetentní zaměstnance Města, pí Suchou, ing.Somolíka nebo na p.tajemníka.“
26.6.2018
Žádný výpis z usnesení jsem stále neobdržel (30 dní od zasedání Rady), obracím se na paní Suchou s dotazem jak Rada rozhodla. Přichází automatická opověď - paní Suchá je nemocná v neodkladných případech se mám obrátit na pani Týmlovou. Píši paní Týmlové, ta neodpoví.
1.7.2018
Zkouším oslovit dalšího ze starostou doporučených lidí, pana Somolíka. Neodpoví.
15.7.2018
Obracím se znovu na starostu. Stále (49 dní od zasedání Rady) mi nikdo nebyl schopen či ochoten říci jaké je rozhodnutí. Pozastavuji se mimo jiné nad tím, že starosta v době, kdy mi odepisoval, rozhodnutí znal , a přesto mi jej nesdělil. Starosta neodpověděl.
17.7.2018
Dostávám informaci od paní Suché, že město rozhodlo změnit vyúčtování jen v Pivovarské 572, kde hlavní vodoměr dle zkoušky nesplňoval předpisy. Naše vyúčtování zůstává v platnosti. Městu trvalo 51 dní, než jsem informaci o rozhodnutí Rady obdržel.
Shrnutí
Odeslal jsem celkem 8 mailů (z toho 5 po zasedání Rady, s dotazem na její rozhodnutí), pouze na 4 z nich jsem dostal odpověď. Přímo na starostu jsem se obrátil 3x, reagoval jen na druhý pokus, na dotaz však neodpověděl. Z oslovených úředníků komunikuje pouze paní Suchá. Mimochodem, do dnešního dne (18.7.) není na stránkách města zápis ze zasedání Rady 27.5., kde byla záležitost řešena.

Náfštěvník

Re: "Práce" města

Příspěvek od Náfštěvník » 18 črc 2019 18:21

To je Kocourkof. (Tak by se to tu mohlo jmenovat.)

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 22 črc 2019 08:21

bouzel to ale neni nijak prekvapiva informace. vedeni se drzi rceni "slibem nezarmoutis". penize se z mestske kasy utraci o sto sest, ale ze by jsme to nekde videli... chteli jsme otevrenou radnici, tak ji mame.

Hana

Příspěvek od Hana » 24 črc 2019 14:42

Dobrý den,
dcera bydlí taky v Pivovarské ulici. Chodila na úřad kvůli instalatérským opravám. Nejdříve jí posílali od jednoho k druhému. Pak jí někdo slíbil, že se jí instalatér ozve.To bylo v únoru letošního roku. Do dneška se jí žádný instalatér neozval. Na úřad chodila osobně a pak i psala email starostovi. Nikdo jí nedpověděl. Vůbec nechápu, že se na radnici ty zaměstnanci nestydí odvádět takovou práci za peníze daňových poplatníků. Lidi by si to neměli nechat líbit. Měli by dát hlavy dohromady a sepsat stížnost na kraj. Když budou lidi pořád držet ústa tak se nic nezmění. To nechci vidět příští rok až se budou bytovky přepisovat na nové vlastníky jak bude vypadat to jednání s úřady.

Karel Pokštefl mladší

Příspěvek od Karel Pokštefl mladší » 24 črc 2019 20:07

Opravy jsou kapitola sama pro sebe. Nahlásit závadu paní Suché znamená dostat radu, jak si to zařídit sám. V březnu 2018 jsem nahlásil, že nám ve vchodu (Pivovarská 570) zlobí elektrický zámek ve vchodových dveřích. Dodnes neopraveno. To ovšem nic není proti letité historce, kdy nám ve vchodu praskla trubka (asi odpad) a začalo to prosakovat zdí na chodbě. Nahlásil jsem to na "bytové" a nic se nedělo. Tehdy se to vyřešilo až díky tehdejšímu stavebnímu technikovi. Dotazem na paní Suchou totiž zjistil, že oslovila firmu na opravu, firma chtěla stavební plány k bytovce, ty se nenašly (!), a tak to nechala být.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 07 srp 2019 09:59

Mgr. Bešta a Ing. Boublík z odboru dopravy jsou taky experti. Vydají dvě vyhlášky o přechodné úpravě provozu z důvodu stavebně technického stavu vozovky, a napíšou tam toto: "Přechodné dopravní značení bude instalováno bezprostředně před zahájením kulturní akce s minimálním předstihem a po jejím ukončení bude bezodkladně odstraněno...."

Zamčeno