Vyhlaska o omezeni hluku.
Pravidla fóra
- Diskuzní fórum slouží nejen k podávání dotazů či připomínek zastupitelům a zaměstnancům
městského úřadu, ale především k otevřené debatě mezi jeho uživateli. - Při diskuzi mějte na paměti, že jejím cílem má být kultivovaná výměna názorů vedoucí ke
společnému hledání pravdy a porozumění. Názorový oponent není nepřítel! - Není přípustné publikovat urážlivé a vulgární příspěvky, dezinformace nebo příspěvky šířící
nenávist vůči libovolným osobám či skupinám osob, příspěvky vyzývající k násilí ani reklamní
sdělení. Příspěvky tohoto typu budou odstraněny administrátorem. - Do fóra mohou přispívat registrovaní i neregistrovaní uživatelé.
- Podmínkou registrace je zaslání e-mailové adresy, telefonního čísla a používání skutečného
jména nebo případně obecně známé přezdívky spojené s konkrétní osobou, tak aby uživatel
mohl být jednoznačně identifikován. Profil, u nějž bude důvodné podezření, že nepatří osobě,
pod jejímž jménem je registrován, může být smazán. - U příspěvků registrovaných uživatelů je garantováno, že oslovení členové rady, předsedové
komisí či zaměstnanci městského úřadu budou reagovat na vznesené dotazy. - Pro upozornění na nefunkčnost veřejného osvětlení či jiné drobné závady na městském
mobiliáři je vhodnější a rychlejší využít přímo e-mailovou adresu: info.ts@urad-nepomuk.cz
či tel. číslo 606 064 933.
Re: Vyhlaska o omezeni hluku.
Z Nepomuckých novin 2/2019, s.4:
Město Nepomuk zvažuje
vyhlášku o omezení hluku
Vedení města uvažuje o omezení nedělního provozu strojů, například
sekaček na trávu, z důvodu snížení hlukové zátěže obyvatel
města. Dále by se dle této vyhlášky mohly soukromé ohňostroje
konat pouze na základě ohlášení, a to nejméně týden předem.
Povinnost ohlašování by se netýkala silvestrovského večera. Důvodem
je možnost informovat obyvatele, aby se mohli na ohňostroj
připravit (například zabezpečit domácí zvířata). Tento záměr zatím
teprve vzniká, bude řešen s přihlédnutím k právním aspektům
i diskuzi s občany.
Vážení občané, považujete takovou vyhlášku
za užitečnou, nebo naopak omezující? Baví
vás ohňostroje, nebo vám vadí? Obtěžuje
vás hluk sekaček, nebo vítáte neděli jako čas
k posekání trávníku? Nyní máte možnost se
vyjádřit na diskuzním fóru města Nepomuk.
Město Nepomuk zvažuje
vyhlášku o omezení hluku
Vedení města uvažuje o omezení nedělního provozu strojů, například
sekaček na trávu, z důvodu snížení hlukové zátěže obyvatel
města. Dále by se dle této vyhlášky mohly soukromé ohňostroje
konat pouze na základě ohlášení, a to nejméně týden předem.
Povinnost ohlašování by se netýkala silvestrovského večera. Důvodem
je možnost informovat obyvatele, aby se mohli na ohňostroj
připravit (například zabezpečit domácí zvířata). Tento záměr zatím
teprve vzniká, bude řešen s přihlédnutím k právním aspektům
i diskuzi s občany.
Vážení občané, považujete takovou vyhlášku
za užitečnou, nebo naopak omezující? Baví
vás ohňostroje, nebo vám vadí? Obtěžuje
vás hluk sekaček, nebo vítáte neděli jako čas
k posekání trávníku? Nyní máte možnost se
vyjádřit na diskuzním fóru města Nepomuk.
Toto téma se řešilo na minulé Radě města 11.2. a řešily se pouze ohňostroje... takto půjde navržená vyhláška zastupitelstvu....
Dobrý den,
mohl bych jako občan vědět, čí je to iniciativa??? Předpokládám, že některého ze stávajících radních...?
Pokud bych se měl vyjádřit k otázce uvedené v NN tj. považujete takovou vyhlášku za užitečnou, nebo naopak omezující? Baví vás ohňostroje, nebo vám vadí? Obtěžuje vás hluk sekaček, nebo vítáte neděli jako čas k posekání trávníku?, uvádím, že vyhlášku nepovažuji za užitečnou, ohňostroje mi nevadí, hluk sekaček mi neobtěžuje. Jsem totiž tolerantní člověk a věřím, že žiji ve svobodné zemi (městě)...
Občan
mohl bych jako občan vědět, čí je to iniciativa??? Předpokládám, že některého ze stávajících radních...?
Pokud bych se měl vyjádřit k otázce uvedené v NN tj. považujete takovou vyhlášku za užitečnou, nebo naopak omezující? Baví vás ohňostroje, nebo vám vadí? Obtěžuje vás hluk sekaček, nebo vítáte neděli jako čas k posekání trávníku?, uvádím, že vyhlášku nepovažuji za užitečnou, ohňostroje mi nevadí, hluk sekaček mi neobtěžuje. Jsem totiž tolerantní člověk a věřím, že žiji ve svobodné zemi (městě)...
Občan
Také mi nevadí hluk sekačky když sekám sám. Ale jsem tolerantní a nestěžuji si na sebe.
Dobrý den,omlouvám se za opožděnou reakci .Tato iniciativa pochází ode mne-
Především děkuji za reakce,ať souhlasné či naopak nesouhlasné.Otázka sekaček a tzv,nedělního klidu byla jenom pro zkoušku doplněna k hlavnímu tématu a to jsou opravdu ohňostroje.
Mnozí z občanů se odvolávají na svobodu a demokracii,ale ona také existuje ohleduplnost ke svému okolí.
V našem městě ,i když na cizím katastru vyrostlo tzv.Alzhaimer centrum ,vedle kostela máme DPS ,na nádraží komunitní centrum.to jsou budovy plné starších spoluobčanů a jsou na místech ,které s oblibou amatérští ohňostrůjci používají ke svým výbuchům radosti.
Nejde o žádnou buzeraci,ale o slušnost,kdy bude možno spoluobčanům nahlásit odpálení těchto atrakcí,aby se na to mohli připravit ,jak oni ,tak i jejich domácí mazlíčci,které po neohlášených manévrech odchytáváme po městě a v okolních lesích a zároveň o zbraň proti občanům,kteří si pletou demokracii s anarchií.
Především děkuji za reakce,ať souhlasné či naopak nesouhlasné.Otázka sekaček a tzv,nedělního klidu byla jenom pro zkoušku doplněna k hlavnímu tématu a to jsou opravdu ohňostroje.
Mnozí z občanů se odvolávají na svobodu a demokracii,ale ona také existuje ohleduplnost ke svému okolí.
V našem městě ,i když na cizím katastru vyrostlo tzv.Alzhaimer centrum ,vedle kostela máme DPS ,na nádraží komunitní centrum.to jsou budovy plné starších spoluobčanů a jsou na místech ,které s oblibou amatérští ohňostrůjci používají ke svým výbuchům radosti.
Nejde o žádnou buzeraci,ale o slušnost,kdy bude možno spoluobčanům nahlásit odpálení těchto atrakcí,aby se na to mohli připravit ,jak oni ,tak i jejich domácí mazlíčci,které po neohlášených manévrech odchytáváme po městě a v okolních lesích a zároveň o zbraň proti občanům,kteří si pletou demokracii s anarchií.
Těch ohńostrojů už bylo, až je to trapné. Nejsou zábavné, ale obtížné. Jiné je to s pracovními stroji, v Nepomuku není pro lidi práce, když už, tak za almužnu, takže musím jezdit na celý týden pryč a doma mám čas jen o víkendu na sekání, řezání apod.
Pravda - pravda.
Práce málo, a když - tak za mizerné peníze.
Práce málo, a když - tak za mizerné peníze.
pravda, pravda, teď sice Klaus rozšiřuje výrobu, ale toto bohužel není konkurence a tím obecné zlepšení podmínek na trhu práce...
Ohňostroje je třeba brát nejen jako zdroje hluku, který škodí lidem a zvířatům, ale jsou nebezpečné z hlediska požáru. Zejména pak když je odpalují lidé pod vlivem alkoholu. O možném poškození zdraví a nepořádku ani nemluvím. Samostatnou kapitolou je pořádání motoristických akcí v obytné zástavbě městských částí. Závody typu Podbrdské setkání legend rozhodně nikomu neprospívají a nic nepřináší. Ostatně pan starosta mi přes půl roku dluží odpověď na můj dopis, který se tohoto závodu týká. Není nic příjemného, když vám cca 4 m od oken akcelerují auta. Proto bych vyzval zastupitele, aby dbali příslušného ustanovení zákona O obcích, chránili zdraví občanů a aby z tohoto důvodu byly akce podobného typu na území města zakázány.