pohádka o hřišti

Pravidla fóra
  1. Diskuzní fórum slouží nejen k podávání dotazů či připomínek zastupitelům a zaměstnancům
    městského úřadu, ale především k otevřené debatě mezi jeho uživateli.
  2. Při diskuzi mějte na paměti, že jejím cílem má být kultivovaná výměna názorů vedoucí ke
    společnému hledání pravdy a porozumění. Názorový oponent není nepřítel!
  3. Není přípustné publikovat urážlivé a vulgární příspěvky, dezinformace nebo příspěvky šířící
    nenávist vůči libovolným osobám či skupinám osob, příspěvky vyzývající k násilí ani reklamní
    sdělení. Příspěvky tohoto typu budou odstraněny administrátorem.
  4. Do fóra mohou přispívat registrovaní i neregistrovaní uživatelé.
  5. Podmínkou registrace je zaslání e-mailové adresy, telefonního čísla a používání skutečného
    jména nebo případně obecně známé přezdívky spojené s konkrétní osobou, tak aby uživatel
    mohl být jednoznačně identifikován. Profil, u nějž bude důvodné podezření, že nepatří osobě,
    pod jejímž jménem je registrován, může být smazán.
  6. U příspěvků registrovaných uživatelů je garantováno, že oslovení členové rady, předsedové
    komisí či zaměstnanci městského úřadu budou reagovat na vznesené dotazy.
  7. Pro upozornění na nefunkčnost veřejného osvětlení či jiné drobné závady na městském
    mobiliáři je vhodnější a rychlejší využít přímo e-mailovou adresu: info.ts@urad-nepomuk.cz
    či tel. číslo 606 064 933.
Zamčeno
Dobře Vy

Re: pohádka o hřišti

Příspěvek od Dobře Vy » 12 srp 2018 21:14

Milan píše:
12 srp 2018 20:15
Dobrý den. Co je špatně na tom, když dá město 15 milionů na hřište pro naše děti, když sehnalo 10 milionů dotaci? Já jsem pro. Drobnosti s provozem se doladí časem.
Kdybych chtěl kamery na každém rohu, volím pana Nováka. Spolek Pro Nepomuk ani nevím, co chtějí. Asi nic. Pana Michka mám také rád, chci, aby se vrátil. Měl kontakty a co řekl, stalo se.
Pane Milane.

Michek nikdy nedělal nic co by mu něco nepřineslo. On má rád sám sebe, fotbal a ze všeho nejvíce má rád peníze. Tím se vždy řídil. Dobře si ho pamatuji jak řval přes celé náměstí na kohokoliv jen aby ukázal svoji moc. Jediné co uměl dobře, je že si uměl udělat pořádek na úřadě. Tam ani myška nesměla zachroustat bez jeho vědomí. To se mu musí nechat. Nechte Michka minulostí. Jako starosta tam patří a Nepomuk jistě pozvedl, to mu nikdo nebere. Ale dnes je jiná doba. Doba dotací, elektronizace a doba rychlých změn. V čele Nepomuka musí stát skupina jiných, dravých lidí. Jen se bojím, že tito jiní z Nepomuka již odešli a nebo nad Nepomukem zlomili hůl. Vyčítáte Kovářovi, že nic nedělal, ale dle statistik, které zveřejnilo samo město, za jeho vedení čerpal Nepomuk nejvíce dotací. Náhoda či ne? Já bych řekl, že to náhoda není. On a jeho předchůdci přenechali tomuto vedení slušnou rezervu ve výši cca 30 milionů. jakou rezervu přenechá toto vedení? Vládli v době levných peněz, rostoucí ekonomiky a v době, kdy si mohli bez jakéhokoliv jejich přičinění připsat do rozpočtu města 10 milionu ročně navíc ze státního rozpočtu díky změně systému v přerozdělování daní. Co s těmito penězi město udělalo?
Tak se nad tím zamyslete. Děkuji

Karel

Příspěvek od Karel » 13 srp 2018 06:23

Nedělám si iluze, že dnes nějaké drobné všimné starostové od firem nedostávají. Viz. případ starosty Vachušky ze Slatiny.
Pokud jste měli informace o velkých podvodech pana Michka, měli jste na něho podat v té době trestní oznámení. Pokud jste to neudělali a po 20 letech tu děláte jen chytráky a ubožáky, je to trapný. Zas tak dobře a v blahobytu zdá se nežije.
A jen ať zaměstnance na úřadu zase postaví do latě, zaslouží si to, flákači. :!: :!: :!:

Pavel Kroupa
Jméno a příjmení: Pavel Kroupa

Příspěvek od Pavel Kroupa » 13 srp 2018 07:19

Ještě ani nejsou zveřejněné kandidátky a už se nám tu rozjela hezká kampaň či spíše antikampaň.
Když jsem si tak pročítal předchozí příspěvky, tak jsem si říkal, zda na tu snůšku dezinformací a polopravd vůbec reagovat, ale pokud mě někdo (evidentně v lecčem relativně dobře informovaný, skrývající se za seriózně vypadajícím pseudonymem - pokud se pletu a opravdu pane Silovský existujete, přijďte mě, prosím, osobně navštívit) z čehosi osočuje, tak bych asi měl uvést věci, alespoň tedy ty podstatné, na pravou míru:
- Projekt na územní studii veřejných prostranství sídliště Na Vinici (nikoliv tedy prováděcí projet na konkrétní úpravy) opravdu nezískal dotaci, ale nikoliv proto, že by mi ležel na stole a čekal na podpis, ale proto, že výběrové řízení na zpracovatele (které zajišťovala Stavební poradna s.r.o.) probíhalo déle než jsme čekali (jaké 3 další projekty jsme prošvihli, opravdu Netuším).
- Na Daníčka je platné územní rozhodnutí, pozemky již budou k prodeji. Pravda trvalo to velmi dlouho, ale je stavební boom, jen dokončení projektové dokumentace (fy. Macán Klatovy) trvalo téměř rok. Mimochodem na Daníčka nebyl žádný projekt od AIP, pouze jakási studie a pan architekt Bečka (který není můj kamarád, známe se až od chvíle, kdy vyhrál spolu s arch. Červeným výběrové řízení na studii Pod Vinicí, a vykáme si) vypracoval novou studii parcelace za účasti zájemců o parcely za cca 25.000Kč. Jen úpravou parcelace (zvětšením počtu a rozlohy parcel) získalo město cca 1,5 mil. navíc, zároveň ušetřilo na rozlohách zpevněných ploch a veřejných prostranství. Aktuálně je volná jedna parcela, patnáct jich je rezervovaných.
- Tvůrčí rezidence jsou jen jednou z mnoha akcí nepomuckého kulturního kalendáře (Otvíráme Nepomuk!, Nepomucká pouť, Nepomucké trhy aj.) a jejich podoba vznikla transformací původních sympozií (zrušených předchozí městskou radou) na rezidence či stáže pro studenty vysokých uměleckých škol - a to na doporučení rektora Akademie výtvarných umění. Akce konané v rámci doprovodného programu TRN na Zelenohorské poště nepořádá město, ale Nepal, z.s., pouze jsou uváděny v rámci doprovodného programu (obdobně jako je tomu např, o pouti, kdy v programu jsou také akce všech pořadatelů). Mimochodem, Nepal pořádal před mnoha lety doprovodné akce již k sochařským sympoziím.
- Ostatně kavárnu na Zelenohorské poště neprovozuji já, ale opět Nepal, z.s. jehož jsem (již několik let) pouhým řadovým členem. Taktéž žádost o dotaci na kavárnu (která ještě nebyla přidělena, ale bylo o ni pouze zažádáno, prošla prvním kolem hodnocení a byla obodována dle předem známých a transparentních kritérií) podával Nepal, z.s. ; pro přidělení této dotace jsem jako člen PV MAS samozřejmě (jako člen spolku) nehlasoval; navíc v daném programu je ještě stále dost peněz. Daný spolek má prostor "Kavárny" od naší rodiny k dispozici zdarma, na základě smlouvy o výpůjčce, obdobně jako množství místních spolků má zapůjčeny tímto způsobem nebytové prostory od města (což Nepal nemá). Konečně veškeré aktivity na Zelenohorské poště jsou provozovány za účelem oživení dění zde v Nepomuku a nikoliv jako ziskové (naopak jsou spíše dotovány i z soukromých peněz).
- Počet turistů se v posledních letech řádu desítek procent zvýšil, byť ne o tolik, jak bychom si přáli.
- Na louku byla zpracována na základě veřejných projednání územní studie - a ta je využívána jako koncepční materiál a podklad pro další kroky. Územní studie není projektová dokumentace, nelze podle ní rovnou nic stavět. A několik projektů dle ÚS je již hotových či před dokončením (dopravní infrastruktura v západní části lokality, zastávky, školní zahrada, hřiště ...).
- Soutěž na doplnění památníku obětem válek nestála ani korunu.
- A že jdu po městě s kočárkem? I v takových chvílích mě zastavují občané a řeší se mnou různé záležitosti týkající se chodu města a jejich problémů. Ona funkce místostarosty opravdu není o sezení od 7:00 do 15:30 v kanceláři, ta je vykonávána prakticky nepřetržitě. Takže jsem třeba neustále na telefonu a pokud se mi někdo zrovna nedovolá (protože mám např. nějaké jednání), tak volám vždy zpět.

Přeji hezké dny a kultivovanou veřejnou debatu.

Roman Bláha

Příspěvek od Roman Bláha » 13 srp 2018 20:58

Nějak se tady sklouzlo od tématu. Jak je to s tím výběrovým řízením, pane starosto? Co se pokakalo? Nebo se musíme ptát oficiálně?

svecjiri

Příspěvek od svecjiri » 14 srp 2018 07:18

jiri.svec@urad-nepomuk.cz, 725 872966, osobně po tlf. domluvě. Děkuji Švec J.

Martin Fořt

Příspěvek od Martin Fořt » 14 srp 2018 08:48

Pan starosta evidentně nechápe smysl diskuzního fóra, kterým má být veřejná(!) debata.
A chápe vůbec smysl diskuze a demokracie? Spíš pochybuji. :lol:

Marek Baroch

Příspěvek od Marek Baroch » 14 srp 2018 09:21

Dobrý den,
z pověření pana starosty tímto sděluji aktuální informace ohledně sportoviště. Aktuálně probíhá zadávací řízení s tím, že lhůta pro podání nabídek uplyne dne 21.8.2018 v 9:00 hodin, bezprostředně po uplynutí lhůty pro podání nabídek proběhne otevírání obálek, dále se uskuteční jednání hodnotící komise za účelem posouzení úplnosti nabídek a hodnocení nabídek k výběru nejvhodnější nabídky dle stanoveného hodnotícího kritéria nejnižší nabídkové ceny v Kč bez DPH.

Bližší podrobnosti o zadávacích podmínkách jsou uveřejněny na profilu zadavatele města Nepomuk viz webový odkaz:

https://www.vhodne-uverejneni.cz/index. ... -nepomuk-1

Marek Baroch

Pro starostu

Příspěvek od Pro starostu » 14 srp 2018 10:15

svecjiri píše:
14 srp 2018 07:18
jiri.svec@urad-nepomuk.cz, 725 872966, osobně po tlf. domluvě. Děkuji Švec J.
Pane starosto, to je tak těžké napsat pár slov? Kdyby jsme si měli všichni u vas objednat schůzku, asi by jste nedělal nic jiného!

Pan místostarosta má můj obdiv a prokázal,že má charakter. Díky za jeho reakci.

Radni

Příspěvek od Radni » 14 srp 2018 10:36

Marek Baroch píše:
14 srp 2018 09:21
Dobrý den,
z pověření pana starosty tímto sděluji aktuální informace ohledně sportoviště. Aktuálně probíhá zadávací řízení s tím, že lhůta pro podání nabídek uplyne dne 21.8.2018 v 9:00 hodin, bezprostředně po uplynutí lhůty pro podání nabídek proběhne otevírání obálek, dále se uskuteční jednání hodnotící komise za účelem posouzení úplnosti nabídek a hodnocení nabídek k výběru nejvhodnější nabídky dle stanoveného hodnotícího kritéria nejnižší nabídkové ceny v Kč bez DPH.

Bližší podrobnosti o zadávacích podmínkách jsou uveřejněny na profilu zadavatele města Nepomuk viz webový odkaz:

https://www.vhodne-uverejneni.cz/index. ... -nepomuk-1

Marek Baroch
Pane radní Barochu,
zase jste potvrdili jaká jste otevřená a transparentní radnice. Od 23.7. Vysí zadávací řízení na portálu a vy se uráčíte tuto informaci sdělit až nyní! Pod tlakem veřejnosti! Mohu se zeptat proč tato informace nevysí také na úřední desce Nepomuka? Aby si nepomučtí mohli tuto informaci sami zjistit? Už slyším vaši odpověď, že zákon vám to neukládá, ale nebyl by to právě krok, o kterém by se mohlo říci, že je transparentní?
Pevně věřím, že pokud se Vám napodruhé podaří výběrové řízení dokončit, zastupitelstvo v sobě najde morální sílu a odpovědnost, že rozhodnutí nechá na novém zastupitelstvu. Schvalovat investici za 16 milionu z rozpočtu města pár dnů před volbami je zavrženíhodné!!!!!!

Ještě mám jedu otázku. Kdo bude platit náklady řízení ve výši 30.000, které městu vyměřil UHOS za chyby, které někdo z vas udělal v minulém výběrovém řízení..

Děkuji

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 14 srp 2018 10:45

pane starosto umíte číst?
6. U příspěvků registrovaných uživatelů je garantováno, že oslovení členové rady, předsedové
komisí či zaměstnanci městského úřadu budou reagovat na vznesené dotazy.

Byl jste oslovem registrovaným uživatelem a nic .
Lidi přemýšleste u volbách !!!

Zamčeno